Acasă Social Contrabanda cu țigări din R.Moldova pe piața românească, în creștere cu circa...

Contrabanda cu țigări din R.Moldova pe piața românească, în creștere cu circa 50%

0

Piața neagră țigaretelor din România a crescut în mai 2024, până la 10,4% din totalul consumului, comparativ cu 9,8 % în martie, conform studiului realizat de compania de cercetare Novel. Este celo mai ridicat nivel al contrandandei, din ianuarie 2020.

„În luna mai, contrabanda înregistrează cea mai mare creștere în nord-est, cu 5,2 p.p. până la 26,5%, regiunea continuând să fie cea mai afectată de comerțul ilegal cu țigarete. De asemenea, în zona de  sud-est piața neagră crește cu 2,6 p.p. până la 7,4 %”, a declarat Marian Marcu, director General al Novel Research.

Potrivit studiului din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră, cea mai mare pondere o deține în continuare Duty Free (36,3%) de se află în scădere, urmată de R.Moldova, aflată în crește semnificativă cu 7,4 puncte procentuale pâna la 23,3% și de Bulgaria (22,1%, în creștere cu 1,6 p.p.

Continuarea articolului vezi pe mold street.com.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.