Acasă Politic Consilier al premierului Chicu: „Diferențe principiale în modul cum s-a guvernat și...

Consilier al premierului Chicu: „Diferențe principiale în modul cum s-a guvernat și se guvernează acum nu sunt”

0

„Aplicarea forței este ultima măsură pe care trebuie să o întreprindă poliția în raport cu manifestanții și doar dacă e strict necesar. Și nu contează dacă protestatarii se află legal sau ilegal într-o anumită locație. Nu contează! Poliția nu trebuie să intervină în cazul manifestațiilor pașnice”, a menționat joi, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, consilierul prim-ministrului pe domeniul dreptului, Nicolae Eșanu. El s-a referit în acest sens la intervenția în forță a poliției împotriva combatanților în ziua de joi, 16 iulie.

Potrivit lui, o persoană aflată la o întrunire pașnică trebuie să aibă posibilitate să-și expună opinia, pentru că dreptul la libertatea întrunirilor este un drept fundamental, garantat de Constituție.

„Cea mai mare problemă în acest sens pe care o au țările din spațiul ex-sovietic este că se face conexiune cu legalitatea acțiunilor persoanelor care protestează – de exemplu, dacă manifestația a fost sau nu autorizată. Lipsa autorizației nu este motiv de intervenție în forță. Eventual, poliția îi poate sancționa ulterior pentru că au neglijat prevederea respectivă din lege, dar nu este motiv de intervenție”, a explicat Eșanu, precizând că este opinia sa personală și că nu are mandat de a vorbi în acest sens din numele premierului.

În alt context, el a recunoscut că nivelul său de satisfacție în ceea ce privește activitatea în cadrul Guvernului condus de Ion Chicu „nu este foarte înalt”.

„Eu am lucrat în multe guverne și, cu regret, pot să constat că diferențe principiale în modul cum s-a guvernat nu sunt. Deosebiri principiale față de precedentele guvernări nu există”, a spus Eșanu.

jurnal.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.