Acasă Social Confirmat // Andrei Uncuța, noul director al Spitalului Clinic Republican

Confirmat // Andrei Uncuța, noul director al Spitalului Clinic Republican

0

Vicedirectorul medical la Institutului de Urgență, Andrei Uncuța, este noul director interimar al Spitalului Clinic Republican. Decizia a fost publicată de către prim-ministru, Ion Chicu.

Se destituie domnul Ciubotaru Anatol din funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, din data de 24 martie 2020.
Se numește domnul Uncuța Andrei în funcție de director interimar al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga””, se menționează în textul publicat.

Menționăm că funcția de director al Spitalului Clinic Republica a rămas vacantă după ce Comisia Situații Excepționale a decis astăzi demiterea directorului, Anatol Ciubotaru. 

Amintim că patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican s-au infectat cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale l-a acuzat pe Ciubotaru a încălcat procedura, fiindcă fără să informeze Ministerul a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat. 

Este vorba de suspiciunea de infectare a unui medic, a 2 asistente medicale și a unei infermiere. Directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat. Testele nu au fost realizate în cadrul laboratorului ANSP și nu intră în numărul celor 15 cazuri confirmate ieri”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Amintim că anterior Uncuța a deținut funcția de viceminsitru al Sănătății și director general la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.