Compania X a lui Elon Musk a concediat peste 1.200 de angajaţi la nivel mondial din echipele sale responsabile de moderarea conţinutului abuziv online, potrivit noilor cifre publicate joi de autoritatea de reglementare a internetului din Australia.
Autoritatea de reglementare, eSafety, a declarat că „reducerile drastice” şi reînfiinţarea a mii de conturi interzise au creat „cea mai rea situaţie posibilă” pentru distribuirea de conţinut ”dăunător” , transmite SafeNews.md cu referire la stirileprotv.ro.
În ultimele luni, autoritatea de reglementare s-a concentrat în special asupra platformei X, afirmând anterior că preluarea acesteia de către Elon Musk a coincis cu o creştere a „toxicităţii şi a urii” pe reţeaua socială cunoscută anterior sub numele de Twitter.
Utilizând Legea australiană privind siguranţa online, Comisia eSafety a obţinut o listă detaliată a inginerilor de software, a moderatorilor de conţinut şi a altor membri ai personalului de securitate care lucrează în cadrul companiei X.
Comisarul autorităţii de reglementare australiene, Julie Inman Grant, ea însăşi fostă angajată a Twitter, a declarat că este pentru prima dată când aceste cifre au fost făcute publice.
Acestea au arătat că 1.213 angajaţi specializaţi în moderare, inclusiv subcontractori, au părăsit X de când a fost achiziţionată de Elon Musk în octombrie 2022, 80% dintre ei fiind ingineri software.
Retragerea a 80% din aceşti ingineri specializaţi este ca şi cum Volvo, renumit pentru standardele sale de siguranţă, s-ar despărţi de toţi proiectanţii şi inginerii săi”, a declarat ea pentru AFP.
Este, a spus ea, „cea mai rea situaţie posibilă”. „Îţi scazi considerabil apărarea şi reintroduci recidiviştii pe platformă”.
Australia a fost vârful de lance al efortului global de reglementare a reţelelor sociale, obligând companiile de tehnologie să explice cum abordează probleme precum discursul instigator la ură şi infracţiunile sexuale împotriva minorilor.
În octombrie, Comisia pentru eSafety a amendat X cu 610.500 dolari australieni, adică 410.000 de dolari americani, afirmând că platforma nu a reuşit să demonstreze clar că abordează proliferarea conţinutului privind agresiunile sexuale asupra minorilor.
Dar compania X a ignorat termenul limită pentru a plăti amenda, înainte de a lansa o acţiune în justiţie pentru a o anula.
Compania nu a răspuns la solicitarea AFP, trimiţând în schimb un răspuns automat care spunea „ocupat pentru moment, vă rugăm să reveniţi mai târziu”.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.