Acasă Comunicate de presă Colonel, prins cu 800 de euro mită: A promis să scape un...

Colonel, prins cu 800 de euro mită: A promis să scape un tânăr de armată

0

Comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce ar fi extorcat și primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată.

Potrivit informației, colonelul i-a promis unui tânăr de 18 ani să-i elibereze documentul de recrut, fără ca acesta să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate.

Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse, acesta a fost reținut în flagrant, în momentul primirii celei de a doua tranșe din suma extorcată, și anume 600 de euro. 

Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.

Pe faptele expuse mai sus a fost pornită o cauză penală pe corupere pasivă. Pentru infracțiunea ce i se incriminează, dacă va fi găsit vinovat, persoana publică riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80.000 la 120.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la o decizie definitivă şi irevocabilă de judecată. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.