Acasă Social Codul Galben de intensificări ale vântului pe întreg teritoriul ţării

Codul Galben de intensificări ale vântului pe întreg teritoriul ţării

0
Fighting against the wind

Sfârşitul acestei săptămâni va fi determinat de mai multe avertizări meteorologice şi hidrologice – Cod Galben de vânt puternic, incendiu şi secetă hidrologică, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă şi duminică, 26-27 septembrie, pe întreg teritoriul ţării intră în vigoare Codul Galben de intensificări ale vântului „sud-estic cu rafale de până la 15-20 metri pe secundă”.

Până luni, 28 septembrie, rămâne în vigoare şi Codul Galben de pericol de incendiu (clasa V), cu caracter natural.

De asemenea, până pe 28 septembrie se menţine Codul Portocaliu de secetă hidrologică pe o mare parte a teritoriului ţării. În acest context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

La rândul lor, meteorologii prognozează în următoarele zile temperaturi generoase care vor atinge 30 de grade Celsius. Ploile mult aşteptate de agricultori sunt posibile duminică, în toate regiunile ţării. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.