Acasă Extern Co-fondatorul OceanGate organizează o nouă excursie

Co-fondatorul OceanGate organizează o nouă excursie

0

Co-fondatorul companiei OceanGate, cea care a construit submersibilul Titan, în care cinci pasageri au murit, anunță acum o excursie către o dolină denumită generic și „portalul către iad” , potrivit The Independent.

La un an de la tragedia din Oceanul Atlantic când cinci persoane și-au pierdut viața în submersibilul Titan în timpul unei excursii către epava Titanicului, co-fondatorul companiei OceanGate, anunță o nouă excursie. Misiunea de explorare a fost anunțată pe site-ul oficial al companiei „Blue Marble Exploration”, scrie digi24.ro.

Excursia în „portalul către iad” este destinată doar profesioniștilor

„Dean’s Blue Hole” este una dintre cele mai adânci doline subacvatice din lume situată în Bahamas. De data aceasta, spun organizatorii expediției, se pot înscrie doar profesioniști, iar turiștii nu pot lua parte la o astfel de călătorie, a declarat organizatorul expediției pentru The Independent. Cu toate acestea, pe site-ul oficial, inițial internauții erau încurajați să se înscrie.

„Următoarea frontieră pentru echipa noastră este în adâncurile subacvatice ale Dean’s Blue Hole. În prima coborâre a submersibilelor cu echipaj, echipate cu lumini LED și tehnologie subacvatică de drone, oamenii de știință se vor putea aventura în unele dintre cele mai puțin ospitaliere condiții ale Pământului în căutarea unor descoperiri fără precedent”, se arăta într-o postare de pe site-ul oficial, care apoi a fost ștearsă.  

În anunțul misiunii, compania explica superstițiile locale din spatele dolinei.

„Localnicii cred că Dean’s este un portal către iad și diavolul însuși pândește în adâncurile negre. În fiecare an, mai multe persoane se îneacă în Dean’s din cauza diverselor nenorociri. Ne așteptăm să găsim rămășițe umane și să ne pregătim să gestionăm aceste situații cu respectul cuvenit pentru familii”, scria pe site-ul web al Blue Marble Exploration.

Se spune că gaura a provocat până la 200 de vieți în ultimii ani din cauza curenților și a presiunii extreme.

Această expediție este pusă la cale de Guillermo Söhnlein, cel care a co-fondat compania OceanGate care a construit submersibilul Titan. Acesta a mai fondat o altă companie, denumită Blue Marble Exploration și a pus ochii pe dolina care până acum a fost explorată doar virtual.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.