Acasă Social Circa 15.000 de oameni au solicitat ambulanța: 1.533 de copii, spitalizați

Circa 15.000 de oameni au solicitat ambulanța: 1.533 de copii, spitalizați

0

Aproape 15.000 de moldoveni au solicitat asistența medicală de urgență în perioada 9-15 august. Potrivit unui comunicat remis presei, în perioada vizată echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical unui număr de 14.897 de cetățeni.

6.069 de persoane, printre care 4.536 de maturi și 1.533 de copii, au fost transportate în cadrul departamentelor de urgență ale instituțiilor spitalicești din țară.

Cel mai des pacienții au solicitat ambulanța în cazul a 2.762 de urgențe respiratorii (1.191 au fost pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute), urmate de 2.147 de urgențe cardiovasculare (44 de pacienți au fost diagnosticați cu sindrom coronarian acut) și urgențele neurologice au constituit 1.934 de cazuri (208 accidente vasculare cerebrale).

În această perioadă 1.444 de cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. 

Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 82 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 101 persoane. 

Ulterior, 86 de pacienți în funcție de starea lor au fost transportați la spital.

Menționăm că pe parcursul săptămânii trecute, echipele de pe ambulanță au intervenit prompt în cazul a 10 persoane care au manifestat reacții alergice acute până la șoc anafilactic ca urmare a înțepăturilor provocate de insecte (albini, viespi). 

Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 95 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 38 de cazuri de combustii și trei insolații.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.