Acasă Justiţie Cine este magistrata care va primi 740 de mii de lei pentru...

Cine este magistrata care va primi 740 de mii de lei pentru concediere

0

740 de mii de lei! Atât va ridica judecătoarea Nina Cernat, fostă membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) drept indemnizație unică de concediere, odată cu plecarea ei din sistem, la începutul lunii mai 2024. Aceasta este una dintre cele mai mari sume plătite în ultimii ani de stat, la plecarea din sistem a unui judecător.  

Magistrata Nina Cernat și-a anunțat demisia de la CSM și de la Curtea de Apel Chișinău pe 2 mai curent. Plecarea din sistem a coincis cu demisia mai multor judecători de la Apel înainte de a începe procesul de evaluare externă a acestora de către Comisia de vetting. Magistrata a dat asigurări atunci că demisia sa nu a avut nicio legătură cu evaluarea curților de apel, motivând că își dorește să se detașeze de activitatea din justiție după 34 de ani lucrați în domeniu, scrie  tv8.md. 

„Este o decizie asumată. Probabil ar fi trebuit să o fac acum un an când au plecat și alții. Imediat ce termin activitatea în Consiliu, plec și nu îmi doresc să mă mai întorc în sistem”, spunea atunci Cernat. 

CSM i-a acceptat demisia Ninei Cernat și altor judecători în cadrul unei ședințe din data de 7 mai. Atunci, Cernat a spus că este atacată „de unele grupări din sistemul judecătoresc” pentru care e incomodă.

„Acest moment este unul trist, am decis să plec din funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău și membră a CSM, după 34 de ani de activitate în sistem. Nu am fost un membru al CSM comod pentru toți judecătorii , iar pentru asta am fost atacată permanent și sunt atacată și în prezent pentru opiniile separate, pentru voturile pe care le-am dat, pentru exprimările la Adunarea Judecătorilor. Sunt atacată de unele grupări din sistemul judecătoresc, pentru care am fost incomodă, dar eu nu regret acele hotărâri pe care le-am votat”, a spus Nina Cernat la ședința la care i s-a acceptat plecarea din sistem.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.