Acasă Justiţie Cine e Anatolie Minciună, noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău

Cine e Anatolie Minciună, noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău

0

Magistratul Anatolie Minciună a fost desemnat președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată marți, 14 septembrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce cererea magistratei Ana Panov, în acest sens, care a asigurat până acum interimatul acestei funcții, a fost respinsă de Consiliu, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău. 

A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave. 

Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate. 

În acelaşi document, preşedintele de atunci scria că Anatolie Minciună a achitat autoritatea criminală David Mereşinschi, alias „Debil”, şi membrii grupului acestuia, inculpaţi pentru comiterea unor acte de şantaj. 

La începutul anului 2008, la o solicitare repetată venită din partea CSM, Voronin nu s-a mai opus, iar Anatolie Minciună a ajuns la Curtea de Apel Chişinău.

În 2015, numele judecătorului Anatolie Minciună a figurat într-un dosar de corupție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.