Acasă Social Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de carburant al mașinii tale pe...

Cinci sfaturi pentru a reduce consumul de carburant al mașinii tale pe timp de iarnă

0

Mai mulți șoferi observă că consumul de carburant al mașinilor lor crește pe timp de iarnă, însă pușini cunosc că de vină nu este anotimpul rece, dar greșelile pe care le comit majoritatea din noi, transmite SafeNews.md cu referire la auto-expert.md.

Așadar, ce factori stimulează creșterea consumului de combustibil în timpul iernii? În primul rând, încălzirea lungă a motorului, în al doilea rând încălzirea salonului, iar în al treilea rând, mai rar, numeroșii încălzitori electrici.

De asemenea, consumul este afectat de starea drumurilor, suprafața cărora împiedică la rularea roților, dar și anvelopele de iarnă care în sine nu se rotesc cu o ușurință similară celor de vară. În plus, o contribuție semnificativă este adusă de vâscozitatea sporită a unguențiilor rulmenților, precum și o greutate mai amre a mașinii, care pe timp de iarnă este echipată cu lopeți, lanțuri, nisip, haine călduroase, sau chiar roți suplimentare de rezervă.

Iată câteva sfaturi care, potrivit auto-expert.md, te vor ajuta să economisești carburant pe acest timp friguros:

– Nu încălziți mult mașina. E suficient să o porniți, să curățați zăpada de pe ea și să verificați dacă nu aveți vreo roată spartă, după care porniți la drum fără a accelera brusc. Atunci când se află în mișcare și lurează la sarcini, mașina se ăncălzește mai rapid, iar combustibilul nu va fi consumat pentru a sta pe loc.

– Îndepărtați toată zăpada de pe caroserie! Astfel mașina va deveni mult mai ușoară, iar rezistența la fluxul de aer din sens opus va scădea, revenind la normal.

– Verificați presiunea aerului din anvelope care scade la frig. Roțile desumflate opun o rezistență sporită la rulare, iar consumul va crește.

– Utilizați ulei cu o vâscozitate mai mică, de tip 0W-20 în loc de, să zicem, 5W-30. Dacă sunteți printre șoferii care preferă înlocuirea frecventă a uleiului în fiecare sezon, schimbul vă va costa ceva bani, dar în schimb veți economisi la combustibil, pentru că motorul va lucra mai ușor fără să se chinuie să încălzeasă mult uleiul.

– Revizuiți manera de condus. Încercați să conduceți mai ușor, fără starturi rapide de la semafor și accelerații inutile.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.