Acasă Politic Chicu: Imediat după alegerile prezidențiale voi întreprinde acțiuni pentru dizolvarea Parlamentului

Chicu: Imediat după alegerile prezidențiale voi întreprinde acțiuni pentru dizolvarea Parlamentului

0

Imediat după alegerile prezidențiale premierul Ion Chicu va întreprinde acțiuni pentru dizolvarea actualului Parlament. Declarația a fost făcută de către Chicu în cadrul unui interviu pentru Tribuna.md

Întrebat cum poate fi depășită actuala criză politică, Chicu a menționat că nu este specialist în tehnologii politice, însă va trata situația din punct de vedere administrativ și legal. 

„Nu sunt specialist în tehnologii politice și tratez situațiile din punct de vedere administrativ și legal. Am o înțelegere a faptului ce poate și trebuie să întreprindă Guvernul în asemenea condiții. Imediat după alegerile din noiembrie, voi întreprinde acțiuni ce au drept scop dizolvarea Parlamentului actual. Desigur, acest obiectiv nu poate fi atins doar prin acțiunile Prim-ministrului. Dar, în măsura în care eu înțeleg lucrurile și situația în care se află țara, orice zi în plus a acestui Legislativ, înseamnă nevoi și probleme pentru oameni și țară”, a menționat Chicu.

Chicu a mai menționat că în acest an electoral polemicile politice nu sunt îndreptate spre soluționarea problemelor, ci au ca scop „amăgirea oamenilor”. 

„Accept și consider utile polemicile axate pe identificarea celor mai bune soluții. Polemicile politice din acest an nu sunt axate pe identificarea soluțiilor. E un conflict radicalist între grupările politice cu scopul de a impresiona și amăgi oamenii. Pentru a părea generoși, vin numai cu propuneri de a împarți bani, fără să urmărească dacă sunt. Dacă urmăm „sfaturile” lor, ajungem curând să nu avem bani pentru medicamente și alte necesități pentru tratarea epidemiei, pentru salarii și pensii. Guvernul e o structură responsabilă și nu poate accepta asemenea abordări”, a mai declarat Chicu. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.