Acasă Extern Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 127...

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani

0

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani. Familia acestuia vrea să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor.

Cel mai bătrân bărbat din lume- după spusele apropiaților săi – Natabay Tinsiew, din Eritrea, Africa, a murit luni, în satul Azefa, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Familia lui a contactat reprezentanții Guiness Book, pentru a-l declara cel mai în vârstă bărbat din lume, relatează publicația Daily Star.

Nepotul său, Zere Natabay, a transmis deja documentele de naștere ale bărbatului, arată sursa citată.

Printre acestea se află și un certificat de botez datat în anul 1894. familia a relatat însă că bărbatul a fost botezat la vârsta de zece ani, când preotul a ajuns în satul în care locuiau.

„A fost un bărbat extraordinar”, atent și muncitor, a spus nepotul său. Natabay Tinsiew a avut o căsnicie lungă, căsătorindu-se în anul 1934, iar soția lui a murit în anul 2019, la vârsta de 99 de ani.

În timpul vieții a fost multă vreme păstor și a avut numeroase vite, capre și albine.

La împlinirea vârstei de 120 de ani, în 2014, el a fost sărbătorit de întregul sat.

La acest moment, cel mai bătrână persoană din lume este declarată franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.