Acasă Extern Cehia relaxează legislația privind posesia de cannabis: Câte grame de marijuana vor...

Cehia relaxează legislația privind posesia de cannabis: Câte grame de marijuana vor putea deține cehii fără a risca să comită infracțiuni

0

Ministerul ceh al Justiției a propus luni legalizarea cultivării de cannabis în limita a trei plante și deținerea a până la 50 de grame de marijuana, relatează AFP.

În afara locuinței, va fi legală deținerea a până la 25 de grame de marijuana, precizează proiectul de modificare a Codului Penal, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului, Vladimir Repka, care a prezentat pentru AFP textul.

„Legalizarea se referă doar la cultivarea și deținerea de către persoane cu vârsta peste 21 de ani pentru propriile nevoi”, precizează proiectul de lege.

Pentru a intra în vigoare, amendamentul trebuie să fie aprobat de guvern și parlament și semnat de președinte pentru a deveni lege.

Proiectul de lege este motivat de o schimbare în percepția asupra consumului de marijuana în scopuri recreaționale de către adulți.

Deținerea a patru până la cinci plante sau a 51 până la 100 de grame de marijuana acasă sau până la 50 de grame în afara casei va fi considerată o infracțiune minoră.

Totuși, deținerea unei cantități mai mari va fi considerată infracțiune, a spus ministerul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.