Acasă Politic CEC: Până la ora 08:00, circa 55.000 de moldoveni au votat la...

CEC: Până la ora 08:00, circa 55.000 de moldoveni au votat la alegeri

0

Până la ora 08:00, aproximativ 55.000 de oameni și-au exercitat dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din Republica Moldova. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, a declarat că toate secțiile de votare din țară au deschis porțile la ora 7:00, inclusiv cele 30 de secții organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului, unde procesul de votare a început fără incidente.

„În ceea ce privește secțiile de votare constituite în afară, informăm că procesul de votare a demarat la orele locale 07:00, fără probleme raportate. Secțiile de votare din străinătate vor rămâne deschise până la ora 21:00 (ora locală din fiecare stat)”, a precizat Caraman.

De asemenea, procesul de votare este deja în desfășurare în Japonia, care a avut și primii alegători, iar votul a început în 36 de secții din diverse țări, inclusiv China, India, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Israel, Federația Rusă, România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Ucraina, Belarus, Estonia, Letonia și Lituania.

Un alt briefing de presă este programat pentru ora 10:00, unde se vor oferi informații actualizate privind desfășurarea votului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.