Acasă Politic CEC: 12 partide politice, inclusiv PSRM, riscă sancțiuni. Motivul

CEC: 12 partide politice, inclusiv PSRM, riscă sancțiuni. Motivul

0

Mai multe partide politice, printre care și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), nu au prezentat informația completă despre gestionarea surselor financiare din primul semestru al anului 2024. Prin urmare, 12 formațiuni riscă să fie sancționate contravențional, informează Comisia Electorală Centrală (CEC).

În cadrul ședinței din 23 iulie, CEC a examinat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2024, scrie agora.md.

Instituția informează că 12 partide politice nu au prezentat raportul privind gestionarea surselor financiare. Printre acestea, se numără și PSRM, care a încălcat modalitatea de raportare, deoarece a prezentat raportul doar pe suport de hârtie.

Potrivit vicepreședintelui CEC, Pavel Postica, aceste formațiuni politice riscă să fie sancționate cu avertisment sau cu amendă de la 120 la 400 de unități contravenționale.

CEC a constatat că 49 de partide din totalul celor 64 înregistrate au respectat cerințele legale de raportare. Ulterior, alte trei partide au prezentat rapoartele peste termenul limită, dar înainte ca CEC să aprobe o hotărâre pe marginea acestui subiect.

Termenul-limită de prezentare a rapoartelor a fost 15 iulie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.