Acasă Extern Ce se va întâmpla dacă moare Putin sau Zelenski. Scenariile Pentagonului

Ce se va întâmpla dacă moare Putin sau Zelenski. Scenariile Pentagonului

0

Ce se întâmplă dacă moare Putin sau Zelenski? Este problema de securitate pe care au luat-o în calcul experții de la Pentagon, iar subiectul a apărut în toată presa internațională în urma scurgerilor de informații.

Spionajul american a schițat 4 scenarii unor situații neprevăzute, inclusiv un atac al Ucrainei la Kremlin.

Cele mai sumbre ipoteze arată că războiul se amplifică și mai rău, iar în două dintre acestea se ajunge la folosirea armelor nucleare. 

Specialiștii Serviciului de Informații al Apărării din Statele Unite au realizat patru scenarii extreme pentru desfășurarea războiului. Din tot documentul reiese doar că războiul va fi de durată, iar singura soluție ca acestea să nu se întâmple este doar un sfârșit la masa negocierilor.

Primul scenariu – Ucraina, atac la Kremlin

Primul scenariu ia în calcul un atac al Ucrainei direct la Kremlin. În mod clar, susțin specialiștii americani, acest lucru nu face decât să înrăutățească războiul. Putin ar răspunde imediat cu mobilizarea militară la scară largă și chiar să ia în calcul utilizarea arsenalului nuclear tactic, care acum este și în Belarus. Din acest motiv, Statele Unite nu ar fi furnizat rachete cu rază lungă atunci când Zelenski a pus presiuni.

Al doilea scenariu – situație disperată la Kremlin

Al doilea scenariu arată o situație disperată la Kremlin în care Putin ajunge să își concedieze consilierii militari de rang înalt, iar războiul să escaladeze după cum dorește dictatorul. Dacă oligarhii pun la îndoială deciziile lui Putin, liderul de la Kremlin ar putea autoriza folosirea de arme nucleare tactice.

Al treilea scenariu – Moartea lui Zelenski, situație disperată pentru Ucraina

Moartea lui Zelenski este cel de-al treilea scenariu care i-a îngrijorat pe americani. În acest caz, Europa ar putea limita sprijinul pentru Ucraina, iar un succesor al lui Zelenski ar mai ține piept Rusiei pentru câteva luni. Tot mai multe rapoarte arată că liderul de la Kiev reprezintă obiectul asasinării, inclusiv al grupului Wagner asumat în primele zile de război.

Al patrulea scenariu – Moartea lui Putin – luptă pentru putere în Rusia

În cel de-al patrulea scenariu în care ar muri Putin nu sunt informații concrete. Apar mai multe speculații în presa americană cu privire la un sabotaj intern al lui Gherasimov și Patrușev, militarii de top ai lui Putin care ar vrea să îl înlăture pe liderul de la Kremlin.

Kremlinul nu furnizează informații cu privire la starea de sănătate a lui Putin, dar se zvonește de mult timp că ar suferi de cancer. Deși este prezent în mod constant în mass-media de stat, Putin dispare din când în când pentru perioade lungi de timp, ceea ce a alimentat speculațiile străinilor cu privire la faptul că ar urma un tratament pentru cancer.

Având 70 de ani, există repetate declarații din partea serviciilor de informații de la Kiev că liderul rus ar fi bolnav, însă nu există dovezi concrete care să susțină această teorie. În plus, ideea că Putin ar fi bolnav și că ar exista lupte la nivel înalt în interiorul Kremlinului este populară în rândul cercurilor de informații occidentale. Cu toate acestea, pentru observatorii externi, acestea sunt doar zvonuri și speculații.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.