Acasă Justiţie Ce amendă va plăti Marina Tauber pentru că a ajutat-o pe Evghenia...

Ce amendă va plăti Marina Tauber pentru că a ajutat-o pe Evghenia Guțul

0

Deputatul Marina Taube va achita în bugetul de stat o amendă de 4.500 de lei pentru faptul că, în cadrul campaniei pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, a oferit candidatei Evghenia Guțul o sumă care depășește cu 8.300 de lei plafonul admis.

O decizie în acest sens a fost pronunțată de judecătoarea Tatiana Bivol, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce Comisia Electorală Centrală a dispus tragerea la răspundere contravențională şi sancționarea Marinei Tauber pentru faptul că, pe 4 mai 2023, contrar unei Legi, care stipulează că persoanele fizice pot face donații în numerar în valoare de până la un salariu mediu pe economie stabilit pe anul respectiv, a efectuat o donație în numerar în mărime de 20.000 de lei în favoarea candidatei Evghenia Guțul la funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, scrie Anticoruptie.md

Marina Tauber a depus contestație, solicitând anularea anularea actului emis și încetarea procesului contravențional. În motivare, a menționat că alegerile regionale ar urma să fie private prin prisma legislației locale.

Instanța de judecată a considerat neîntemeiat argumentul petiționarei potrivit căruia lipsește faptul contravenției în acțiunile sale, deoarece „prevederile art. 37 al Codului electoral al Găgăuziei, precum şi regulamentele interne ale CEC-ului din Găgăuza nu prevăd astfel de restricţii şi plafoane ale donaţiilor precum sunt indicate în procesul-verbal contestat”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.