Acasă Social CCM și Curtea Constituțională a Spaniei au stabilit semnarea, în viitorul apropiat,...

CCM și Curtea Constituțională a Spaniei au stabilit semnarea, în viitorul apropiat, unui memorandum de colaborare

0

Președintele Curții Constituționale a R. Moldova, Domnica Manole, a efectuat ieri, 7 iulie, o vizită la Curtea Constituțională a Spaniei, unde a avut o întâlnire cu omologul ei, Președintele Juan José González Rivas.

În cadrul vizitei s-au făcut schimburi de idei despre cele două curți, s-au prezentat competențele acestora, s-a discutat posibila participare a Curții Constituționale a Republicii Moldova la întâlnirile cvadrilaterale anuale dintre Curtea Constituțională a Spaniei, Curtea Constituțională a Portugaliei, Curtea Constituțională a Italiei și Consiliul Constituțional francez. 

Tot aici s-au pus bazele semnării, în viitorul apropiat, a unui memorandum de colaborare între cele două curți, colaborare care presupune inclusiv vizite de studii ale judecătorilor constituționali și ale asistenților judiciari ai Curții din Moldova la Curtea din Spania. De asemenea, s-a abordat chestiunea accesului juriștilor de la Curtea din Moldova la biblioteca electronică a Curții spaniole.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.