Acasă Justiţie Cazul licitațiilor trucate din Soroca: Funcționarii au revenit în arest la domiciliu

Cazul licitațiilor trucate din Soroca: Funcționarii au revenit în arest la domiciliu

0

Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că a fost schimbată măsura de reprimare în privința celor trei funcționari ai Primăriei Soroca, reținuți anterior de CNA într-un dosar al licitațiilor trucate. După 2 octombrie, toți trei au revenit în arest la domiciliu.

La mijlocul lunii septembrie, Curtea de Apel Bălți a admis demersul procurorilor cu privire la schimbarea măsurii de reprimare în privința arhitectului-șef al municipiului Soroca, secretarului Consiliului Municipal și viceprimarului, reținuți de CNA și plasați în arest la domiciliu în dosarul licitațiilor trucate, scrie observatorul.md.

Astfel, instanța de apel a decis atunci plasarea celor trei învinuiți în arest preventiv până la 2 octombrie în Penitenciarul nr. 11. 

Amintim că, la 4 septembrie, Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii Procuraturii municipiului Bălți au desfășurat percheziții în mai multe dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Șapte reprezentanți ai autorităților locale din Soroca, dar și 16 persoane fizice, inclusiv agenți economici, sunt cercetate de CNA în dosare de corupție ce vizează trucarea unor licitații publice.

În urma acestora, trei funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore. Este vorba despre arhitectul-șef al Primăriei municipiului Soroca, viceprimarul municipiului Soroca și secretarul Consiliului Municipal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.