Acasă Social Cazul bolnavei de coronavirus: În timp ce autoritățile asigură că situația e...

Cazul bolnavei de coronavirus: În timp ce autoritățile asigură că situația e sub control, detalii alarmante ies la iveală

0

Starea femeii bolnave de noul tip de coronavirus este mai bună, pacienta este izolată, iar personalul medical care-i acordă asistență medicală are echipament de protecție individuală și au fost instruiți suplimentar. Asta afirmă ministra Sănătății, care a publicat imagini din salonul în care se află femeia, anunță jurnal.md.

De cealaltă parte, în online circulă un mesaj din partea unei persoane care afirmă că mama sa lucrează la Spitalul Republican și că situația nu este așa cum o prezintă autoritățile. „Secția ei nu a fost pregătită pentru coronavirus, nimeni dintre lucrători nu au fost preîntâmpinat, femeia infectată a avut contact cu multe persoane, iar până a fost dusă în boxă, a interacționat cu un număr mare de oameni din spital”, se spune în mesaj.

Sursa foto: jurnal.md

Potrivit informațiilor publicate aseară de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, femeia infectată cu noul tip de coronavirus se simte mai bine și medicii au reușit să îi stabilizeze starea de sănătate.

„Precizez că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19”, afirmă ministra, care a publicat imagini cu condițiile în care este tratată pacienta.

În video, femeia spune că se simte mai bine și că este tratată cu mai multă grijă decât în Italia. „E o diferență foarte mare, e mai bine față de Italia, acolo nici nu se uită la tine”, spune femeia.

De cealaltă parte, jurnalistul Dorin Galben a publicat un mesaj anonim pe care l-a primit de la o persoană care spune că mama sa lucrează la Spitalul Republican și că situația este, de fapt, gravă, pentru că personalul medical și secția în care se află femeia nu a fost pregătit, iar până a fi izolată, pacienta a interacționat cu foarte multă lume din spital.

„Mămica mea lucrează la Spitalul Republican, în secția de Chirurgie Septică. Secția ei nu a fost pregătită pentru coronavirus, dar ieri a fost internată o pacientă cu coronavirus. Nimeni dintre lucrători nu au fost preîntâmpinat despre asta.

Femeia infectată a venit recent din Italia și a fost internata la Spitalul Toma Ciorbă, apoi a fost transferată la Spitalul Republican. Ea avut contact cu multe persoane: în avion, în Aeroport, apoi și în spital. Până a fost dusă în boxă, a interacționat cu un număr mare de oameni din spital. Îmi fac griji pentru mămica mea, deoarece secția nu a fost pregătită pentru o asemenea situație. Mama și colegele ei erau în panică și plângeau că nimeni nu le protejează.

Până au transferat-o în boxă, era îmbrăcată într-un halat de cameră și atât. Nu avea nimic deasupra și până a fost dusă în boxă, a trecut pe lângă mulți pacienți și oameni din spital, care nu erau protejați. Haine speciale și măști aveau doar cei care o însoțeau. O singură asistentă trebuie să aibă grijă atat de femeia cu coronavirus, cât și de alți pacienți. După cum mi-a explicat mămica: asistenta trebuie să se dezbrace până la lenjerie și apoi să îmbrace costumul special, dupa asta iese, se dezbracă și se duce la alți pacienți.

Mama se teme să nu afle vecinii ei ca la ea în secție este așa virus. Știți cum oamenii fac panică și îi este frică să nu fie respinsă. O văd că e stresată și se teme să vorbească. Mi-a spus că în secție a rămas doar bolnava de coronavirus și câțiva pacienți care sunt pe patul de moarte.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.