Acasă Politic Câțiva moldoveni au mers să-și exercite dreptul la vot, aflându-se în stare...

Câțiva moldoveni au mers să-și exercite dreptul la vot, aflându-se în stare de ebrietate

0

Au încurcat secția de votare cu… barul. Câțiva moldoveni au mers să-și exercite dreptul la vot, aflându-se în stare de ebrietate. S-a întâmplat în Hîncești, Orhei și Dondușeni, relevă datele prezentate de Asociația Promo-LEX. În toate aceste cazuri, a fost nevoie de intervenția oamenilor legii, scrie realitatea.md.

SV 20/38, Hîncești, Lăpușna. O alegătoare în stare de ebrietate, a refuzat să pună buletinele în urna de vot. Președintele BESV a chemat poliția pentru că aceasta făcea gălăgie. Poliția a escortat cu forța alegătoarea din SV, iar buletinele i-au fost luate cu forța de un membru BESV și aruncate în urna de vot”.

Și la Orhei, a fost necesară intervenția Poliției pentru a liniști un cetățean agresiv.

SV 25/04 Orhei. La 20:15, în incinta SV a venit un alegător în stare de ebrietate. Acesta a manifestat un comportament agresiv, strigând și insultând reprezentanții lui Alexandr Stoianoglo (PSRM) și PR. Președintele BESV a solicitat intervenția poliției pentru a aplana situația. În rezultat, alegătorul s-a liniștit, a votat și a plecat”.

Iar în raionul Dondușeni, un bărbat a fost de două ori la secția de votare.

SV 13/22, Dondușeni, Sudarca. La 18:55 în incinta SV s-a prezentat un alegător în stare de ebrietate, apoi a votat. La 20:20 a revenit în SV și a dorit să voteze, când operatorii au zis că el a votat astăzi, domnul a început să zică că altă persoană a votat în locul lui. La fața locului a fost invitată politia. După verificarea camerei video s-a confirmat că domnul deja a fost prezent astăzi”, se arată în comunicatul Asociației Promo-LEX.

Menționăm că, în localitatea Mingir, cu aproape jumătate de oră înaintea închiderii unei secțiii de votare, s-a produs un incendiu într-un spațiu adiacent biroului electoral. În consecință, s-a deconectat energia electrică, iar alegătorii, dar și funcționarii electorali, au utilizat lanterne și luminile de la telefon, întrucârt activitatea secției nu a fost suspendată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.