Acasă Social Câte persoane din R. Moldova ridică pensii mai mari de 100.000 de...

Câte persoane din R. Moldova ridică pensii mai mari de 100.000 de lei

0

Dacă ai noroc și ai un loc de muncă extrem de bine plătit te poți alege cu o pensie bună. Chiar exagerat de bună în condițiile Republicii Moldova. E cazul a 18 beneficiari de pensie pentru limita de vârstă care ridică alocații lunare ce depășesc valoarea de 100.000 de lei.

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a precizat într-un răspuns pentru un portal specializat că persoanele respective au activat sau activează în bănci comerciale, scrie noi.md.

De cea mai mare pensie beneficiază o persoană care are peste 70 de ani și care a activat 39 de ani și jumătate ani în sectorul bancar. 

Stagiul de cotizare în sistemul public de asigurări sociale constituie de la 33 de ani până la 46 de ani. 

Pensia pentru limită de vârstă se calculează în Republica Moldova pe baza venitului mediu lunar asigurat (salariul declarat), realizat de persoană, începând cu 1 ianuarie 1999 – până la data depunerii cererii, luând în considerare stagiul total de cotizare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.