Acasă Diverse Cât durează anticorpii împotriva virusului COVID-19

Cât durează anticorpii împotriva virusului COVID-19

0

Anticorpii împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 pot dura până la 12 luni la peste 70% dintre pacienţii care s-au recuperat de COVID-19. Despre aceasta arată un studiu publicat de cercetători chinezi şi preluat joi de mass-media locale, relatează EFE, transmite SafeNews.md cu referire la Agerpres.

Studiul relevă că vaccinarea poate „restrânge efectiv răspândirea” coronavirusului, având în vedere că oferă un răspuns imunitar similar modului în care organismul uman generează anticorpi împotriva virusurilor vii.

Studiul a fost realizat de o filială a companiei farmaceutice Sinopharm – care produce două dintre vaccinurile aprobate de guvernul chinez – şi de Centrul de Cercetare Translaţională şi Medicină al Universităţii Jiaotong, din Shanghai.

Pentru acest studiu au fost prelevate 1.800 mostre de plasmă convalescentă de la 869 de persoane care s-au recuperat de COVID-19 după 12 luni de la infectarea lor la Wuhan, oraşul unde s-a detectat primul focar mondial de coronavirus în decembrie 2019.

Cercetătorii au verificat prezenţa şi cantitatea în aceste mostre de RBDIgG, un tip de anticorp ce indică nivelul de imunitate împotriva virusului.

Potrivit rezultatelor, la 9 luni de la boală anticorpii s-au redus cu 64,3 % faţă de nivelul când pacienţii au contractat virusul dar au rămas stabili până în luna a 12-a.

Răspunsul imunitar a fost mai puternic la bărbaţi decât la femei în primele etape ale infecţiei, însă diferenţa s-a estompat şi a dispărut cu totul după 12 luni.

De asemenea, persoanele din categoria de vârstă 18 – 55 de ani au dezvoltat nivele mai ridicate de anticorpi.

Potrivit Grupului Naţional de Biotehnologie din China – filiala Sinopharm care l-a desfăşurat – este vorba de cel mai extins studiu dintre cele realizate până acum pentru a verifica continuitatea răspunsului imunitar la pacienţii recuperaţi de COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.