Acasă Social Carte Verde: Moldova și-a recâștigat statutul membru cu drepturi depline

Carte Verde: Moldova și-a recâștigat statutul membru cu drepturi depline

0

Republica Moldova și-a recâștigat statutul de membru cu drepturi depline al sistemului de asigurări „Carte Verde”.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunţat de Comisia Naţională pentru Piaţa Financiară.

După două decenii de monitorizare instituită de către Consiliul Birourilor „Carte Verde” (CoB, Bruxelles), în raport cu Republica Moldova, implicit cu piaţa de asigurări autohtonă, acum BNAA primeşte statutul de membru cu drepturi depline în acest sistem.

Organul decizional respectiv, de asemenea, a desemnat-o pe dna Alina Osoianu, director Executiv BNAA, în calitate de co-preşedinte al Comitetului pentru reglementări interne, CoB.

„Apreciind eforturile conjugate ale autorităţilor moldoveneşti şi participanţilor profesionişti ai pieţei de asigurări în remedierea carenţelor atestate de-a lungul timpului şi, în acelaşi timp, sesizând anumite slăbiciuni corporative, Asambleea Generală susţine imperativul implementării neabătute de către asigurătorii locali a cerinţelor prudenţiale – în sensul siguranţei financiare a entităţilor şi în beneficiul asiguraţilor”, se spune în comunicat.

Concomitent, organele de conducere SIA „Carte Verde” se pronunţă pentru „menţinerea de către BNAA a Programului de reasigurare şi a Garanţiei financiare externe”.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.