Acasă Politic Carp, despre „relațiile kgb-iste” dintre Diacov și omul lui Dodon prezent la...

Carp, despre „relațiile kgb-iste” dintre Diacov și omul lui Dodon prezent la „LUNA”

0

Deputatul Lilian Carp a făcut publice un șir de detalii despre relația dintre președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, și Alexandru Vâlcu, omul lui Igor Dodon, care le-ar fi dat indicații lui Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, transmite deschide.md.

Carp scrie că Vâlcu este unul din cei mai influenți oameni din anturajul lui Dodon, tatăl acestuia având legături cu partidul comunist din RSSM și fiind consilier la Ambasada URSS și a Rusiei la București în perioada 1988-1992.

„Prezența lui Dumitru Diacov, împreună cu gașca lui PD-istă, la întâlnirea cu Alexandru Vâlcu la hotelul „LUNA” ne vorbește de relațiile lui kgb-iste de altă dată. Acest Vâlcu este unul din cei mai apropiați și influenți oameni din anturajul lui Igor Dodon. Totodată, Alexandru Vâlcu nu-i altcineva decât fiul fostului șef al Vămii în perioada 2002 – 2006, Nicolae Vâlcu. Dmitrii Gheorghevici îl cunoaștea foarte bine pe tatăl lui Alexandru încă din perioada când Nicolae Vâlcu a lucrat șef de secție la comitetul central al partidului comunist din RSSM și consilier la Ambasada URSS și a Rusiei la București (1988-1992), care, ulterior – 1993-1995 – a lucrat împreună la Ambasada Republicii Moldova de la Moscova. Лубянка сдружила их навек”, scrie Carp pe pagina sa de Facebook. 

În context, deputatul a subliniat că există și alte persoane din politica moldovenească care făceau parte din rețeaua kgb-istă și au activat la București în perioada sovietică. 

„Din întreagă rețea kgb-istă care au activat la București în perioada sovietică au mai făcut parte și alte personalități politice de pe meleagurile mioritice ale Bâcului cristalin, despre care vom vorbi cu o proximă ocazie”, adaugă parlamentarul. 

Amintim că, pe 3 mai, democrații Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc, dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari au fost surprinși de reporterii Deschide.MD la hotelul „Luna” din Chișinău, la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.