Acasă Politic Candu: Politica bugetar-fiscală, plină cu măsuri antisociale și antinaționale

Candu: Politica bugetar-fiscală, plină cu măsuri antisociale și antinaționale

0

„Prevederile politicii fiscale și a legii bugetului ne fac foarte sceptici față de posibilitatea susținerii proiectelor Guvernului”, a declarat președintele PRO MOLDOVA Andrian Candu, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

„Nu intru în detalii legate de perioada scurtă, rezervată pentru examinarea de către deputați a acestor proiecte extrem de importante și întârzierea cu care proiectele au fost prezentate în Parlament, dar este clar că Guvernul nu înțelege realitatea zilei de astăzi. Republica Moldova trece printr-o situație extrem de dificilă, confruntându-se cu o criză sanitară, socială și pandemică. În loc să vină cu suport pentru oameni, Guvernul lui Dodon vine cu propuneri de lobby, protejarea unor interese și unele propuneri de-a dreptul paradoxale”, a spus Andrian Candu.

El a menționat că PRO MOLDOVA a avut discuții cu agricultorii și nu există nici o explicație pentru majorarea cu patru puncte procentuale a taxei pe valoare adăugată, majorare ce va genera creșterea prețurilor la produsele agricole pe piața internă. 

„Cetățenii câștigă mai puțini bani, iar Guvernul propune creșterea prețurilor. Am avut o discuție cu reprezentanții CALM, care nu pot explica logica Executivului de a plafona taxele locale, în condițiile în care primăriile se confruntă deja cu dificultăți”, a declarat președintele PRO MOLDOVA.

Potrivit lui, dacă ar fi acceptate proiectele de buget și politică fiscală în versiunea propusă de Guvern, ar urma să fie anulată scutirea personală pentru soț/soție, să fie impozitate dobânzile la plasamentele din bănci ale persoanelor fizice, scutirea de impozite a unor industrii cum ar fi telecomunicațiile. Totodată, sunt elemente dubioase de protejare a intereselor, cum este situația din tutungerie.

„Am spus mereu că acest Guvern a lui Dodon trebuie să-și urmeze șeful, trebuie să meargă în demisie pentru că este antisocial și antinațional”, a reiterat Andrian Candu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.