Acasă Politic Candu: În Parlament s-au întâmplat multe lucruri neconstituționale

Candu: În Parlament s-au întâmplat multe lucruri neconstituționale

0

Președintele Partidului Pro-Moldova, Andrian Candu, a calificat drept dezmăț ultimele evenimente din Parlamentului Republicii Moldova și a precizat că proiectele votate de deputații PSRM și platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații din Partidul Șor, sunt anticonstituționale. „Ceea ce s-a întâmplat în Parlament, în afară că este un dezmăț și un joc de-a puterii organizat de Dodon cu gașca sa, astăzi, în Parlament s-au întrecut limitele, inclusiv constituționale și chiar s-au votat legi în defavoarea intereselor Republicii Moldova. Astăzi,  în Parlament s-au întâmplat multe lucruri neconstituționale. 

Acele proiecte de legi, care, mai ales, au fost votate în lectura a doua – fără să fie numărate voturile, fără amendamente, fără a fi respectate procedurile, pot fi considerate anticonstituționale prin prisma ultimei decizii a Curții Constituționale. Bineînțeles merită să fie sesizată Curtea Constituțională”, a declarat Andrian Candu, transmite SafeNews.md cu referire la Cotidianul.md.

Liderul Pro Moldova a ținut și să vocifereze numele foștilor colegi de partid care s-au unit cu deputații Partidului Șor și au format platforma parlamentară „Pentru Moldova”, menționând că „fără ei acest dezmăț putea să nu aibă loc”.

„Nu înțeleg oamenii care acum câțiva ani au votat măsurile anti propagandă, au votat ceea ce ține de relația cu SUA sau care n-au votat și erau împotriva unor legi, astăzi trădează aceste interese. Ceea ce s-a întâmplat în plenul Parlamentului a fost posibil cu contribuția a 7 colegi care au plecat din Pro Moldova. Fără ei acest dezmăț putea să nu aibă loc”, a mai adăugat Candu.

Amintim că ședința de joi, 3 decembrie, a Legislativului s-a petrecut cu multă tensiune, proteste, îmbrânceli și fluierături. Deputații PSRM – Pentru Moldova au votat pe bandă rulantă mai multe proiecte controversate și activ contestate de opoziție, fără a fi examinate corespunzător de către parlamentari.

Printre acestea sunt proiectele bgetar-fiscale pentru anul 2021 și proiectul de transfer a SIS-ului de sub administrația Președinției în subordinea Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău și Alexandr Slusari, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că proiectele votate astăzi de majoritatea parlamentară PSRM-Pentru Moldova vor fi contestate la Curtea Constituțională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.