Acasă Politic Candu despre renunțarea la mandat în cazul lui Gațcan: Ar trebui analizată...

Candu despre renunțarea la mandat în cazul lui Gațcan: Ar trebui analizată de Curtea Constituțională, nu de Parlament”

0

Anularea mandatului de deputat al lui Ștefan Gațcan, trebuie decisă de Curtea Constituțională. De această părere este liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu. Potrivit acestuia, această decizie nu ar trebui luată de Parlament. 

„Renunțarea la mandat în cazul dat ar trebui analizată de CC. Acesta a fost validat de CC. Curtea Constituțională ar trebui să vorbească cu Gațcan: „Ai fost forțat?”, „Îți exprimi liber consimțământul?”. El trebuie să răspundă în fața magistraților și întregii țări”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei emisiuni televizate din țară.

Amintim că Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat pozitiv raportul privind cererea de demisie a deputatului Ștefan Gațcan.

În acest sens, membrii partidului Pro Moldova au sesizat Curtea Constituțională, cerând să se expune pe marginea independenței mandatului de deputat, în contextul evenimentelor politice ce-l vizează pe Ștefan Gațcan. Sesizarea a fost depusă de deputatul Sergiu Sîrbu la 4 iulie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.