Acasă Politic Candidatul PSDE Grigore Belostecinic renunță la cursa pentru președinție

Candidatul PSDE Grigore Belostecinic renunță la cursa pentru președinție

0

Fostul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic, anunță că se retrage din cursa pentru președinție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Grigore Belostecinic spune că va susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană „nu din postura de candidat la prezidențiale, dar ca membru al mediului academic”.

„Le mulțumesc, pe această cale, liderilor partidelor politice care au văzut în mine un candidat demn de a ieși în fața oamenilor și de a vorbi despre problemele, dar și perspectivele pe care le are Republica Moldova. Totuși, am decis că voi susține aceste deziderate nu din postura de candidat la prezidențiale, dar ca membru al mediului academic, din care fac parte, și ca simplu cetățean, căruia îi pasă de viitorul propriei țări. Așa să fie și să ne ajute Dumnezeu”, se menționează în postare.

Totodată, politicianul a subliniat că susține vectorul european în dezvoltarea Republici Moldova, economia liberă, de piață.

„Sunt priorități pe care le susțin integral, în măsura în care în toate timpurile am fost și rămân a fi un susținător fidel al integrării europene a Republicii Moldova. Totodată, trebuie să recunoaștem că avem nevoie și de o economie de piață funcțională, care să facă față unor noi presiuni concurențiale, într-un nou mediu concurențial, încadrat în cu totul alte dimensiuni. Este firesc că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu reprezintă un scop în sine, ci o cale posibilă de dezvoltare economică și socială a țării, de creștere a nivelului de trai al populației. Uniunea Europeană înseamnă pentru noi mai multă democrație, mai multă libertate, mai multă securitate și mai multă bunăstare”, a mai notat Grigore Belostecinic.

Amintim că, pe data de 19 iulie, Partidul Social Democrat European (PSDE) – fostul PDM – își anunțase candidatul la alegerile prezidențiale, fiind vorba de fostul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic.

De menționat că alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără: Maia Sandu (actuala președintă a țării), Tudor Ulianovschi (ex-ministru de Externe în Guvernul Filip), Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de Interne), Vlad Filat (lider PLDM), Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru), Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general), Irina Vlah (fostul bașcan al UTA Găgăuzia), Natalia Morari (jurnalistă) și Vasile Tarlev (fost prim-ministru al Republicii Moldova).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.