Acasă Sport Calificare dramatică a Angliei. Echipa este în finala EURO 2024

Calificare dramatică a Angliei. Echipa este în finala EURO 2024

0

Anglia a învins cu 2-1 Olanda în cea de-a doua semifinală a Campionatului European de fotbal din Germania. Ollie Watkins a fost eroul meciului, cu golul decisiv marcat în prelungiri.

„Portocala Mecanică” a început meciul senzațional. Xavi Simons a marcat un gol de zile mari, cu un șut de la marginea careului, direct la vinclu, în minutul 7. Anglia a obținut un penalty peste 8 minute. Harry Kane a fost lovit de Denzel Dumfries, iar în urma intervenției din cabina VAR, englezii au primit lovitura de departajare. Căpitanul reprezentativei Angliei a și transformat penalty-ul, cu o execuție imparabilă, fix lângă bară, scrie moldova1.md.

În scurt timp, Phil Foden a șutat periculos, însă Dumfries a respins balonul de pe linia porții. În minutul 30, același Dumfries a lovit balonul excelent, cu capul, din centrarea lui Simons, însă a nimerit bara transversală. Englezii au lovit și ei bara până la pauză. Foden a fost ghinionistul.

Prima mare ocazie a reprizei secunde au avut-o olandezii. Virgil van Dijk a reluat cu capul o centrare venită din lovitură liberă, dar Jordan Pickford a fost la post și a respins în afara terenului. Anglia a marcat în minutul 79, prin Bukayo Saka, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. 

Totul mergea spre prelungiri, dar discipolii lui Gareth Southgate nu au fost de acord cu asta. În minutul 90+1, englezii au dat lovitura. Cole Palmer i-a pasat lui Ollie Watkins, iar atacantul lui Aston Villa, și el intrat pe teren în repriza secundă, a înscris golul victoriei și calificării în finală.

Anglia va înfrunta Spania în marele meci cu trofeul pe masă. Partida se va disputa pe Olympiastadion din Berlin, duminică 14 iulie. Meciul va începe la ora 22 și va fi transmis în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.