Acasă Extern Căldura din SUA face ravagii: Evacuări și mii de hectare devastate de...

Căldura din SUA face ravagii: Evacuări și mii de hectare devastate de incendii

0

Regiuni vaste din centrul și estul Statelor Unite se pregătesc de un val de căldură sufocantă în zilele următoare, cu temperaturi care urmează să fie anormal de mari în iunie. La Los Angeles se simt deja efectele: evacuări și mii de hectare devastate de incendii de vegetație.

„Temperaturile vor crește săptămâna viitoare din Midwest către nord-est”, avertizează pe X Serviciul Meteorologic național american (NWS), care anunță că se așteaptă la „zeci de recorduri” de căldură zilnice, scrie digi24.ro.

Acest val de căldură a început duminică, în centru, Fi urma să se răspândească luni și marți în Midwest și nord-est. El urmează să dureze aproape toată săptămâna. 

„Căldura este principala cauză a deceselor legate de condițiile meteorologice în majoritatea anilor. Luați-o în serios”, avertizează NWS. 

NWS a avertizat luni cu privire la izbucnirea probabilă a unor incendii de pădure din cauza condițiilor meteorologice.

Sistemul „alertă de urgență de căldură” a fost activat la Washington 

Capitala americană, Washington DC, și-a implementat sistemul de alertă de „urgență de căldură”, anunță primarul Muriel Bowser. „Temperaturi extreme sunt prevăzute săptămâna viitoare”, a avertizat ea. 

Mercurul poate urca în termometre până la 38°C, la 23 iunie. Mai multe orașe mari sunt vizate, de la Chicago, la New York.

Incendii de vegetație în comitatul Los Angeles 

Peste 6.000 de hectare au fost devastate, începând de sâmbătă, de un incendiu important de vegetație, în comitatul Los Angeles, unde 1.000 de pompieri luptă împotriva flăcărilor, iar 1.200 de persoane au fost evacuate. 

„Pompierii luptă împotriva unui incendiu de pădure la Gorman, în apropiere de Parcul Hungry Valley, care se propagă către sud-est, către Lacul Pyramid”, anunță Departamentul Pompierilor din California, Cal Fire. 

Pompierii anunțau duminică seara, la ora locală 20:20 (luni, 6:00, ora României) că au putut să oprească flăcările în proporție de doar 2%. Peste 1.100 de pompieri au fost mobilizați la fața locului pentru a încerca să controleze flăcările, șapte elicoptere și 114 vehicule. 

Incendiul a izbucnit sâmbătă după-amiaza în zona Gorman, o localitate situată în nord-vestul comitatului Los Angeles, în California. Cel puțin două magazine au fost atinse flăcări sâmbătă seara. Cauzele incendiului erau, în această fază, „în curs de investigare”. 

„Avioane încearcă să oprească înaintarea focului, dar au o vizibilitate limitată”, anunță pompierii. Rafale importante de vânt erau temute luni, care „ridică la critic” riscul de incendiu, în contextul în care era așteptată o vreme „caldă și uscată”. California înregistrează în ultimele zile temperaturi mari.

44° C la Las Vegas și 49° C în Valea Morții 

Aceste temperaturi alimentează temeri cu privire la un sezon al incendiilor foarte intens în SUA anul acesta, după doi ani în care zona a fost ocolită de incendii, pentru că iernile au fost ploioase. 

După aproape 20 de ani de secetă și o climă tot mai aridă, California înregistrează un număr alarmant de megaincendii în acest secol, în contextul în care 18 dintre cele mai mari incendii înregistrate în acest stat au avut loc în ultimii 20 de ani. 

Potrivit cercetătorilor, caniculele repetate sunt un indiciu fără echivoc al încălzirii globale a planetei, iar aceste valuri de căldură urmează să se multiplice și mai mult, să dureze mai mult și să se intensifice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.