Acasă Social BREAKING NEWS // Fostul comandat al Brigăzii cu destinație ”Fulger„ Anton Gămurari...

BREAKING NEWS // Fostul comandat al Brigăzii cu destinație ”Fulger„ Anton Gămurari a decedat

0

Generalul Anton Gămurari, fost comandat al Brigăzii cu destinație Fulger, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență s-a stins din viață. Un anunț în acest sens a fost făcută de către jurnalista Valentina Ursu.

„De obicei, amintirile despre războiul de pe Nistru se leagă de cele ale combatanților, ei au fost și rămân a fi eroii adevărați. Fostul comandant al Brigăzii cu destinație specială „Fulger”, Anton Gămurari, s-a prăpădit. Drum lin, domnule GENERAL, om ambițios și luptător, fire dârză și luptătoare, om cu excelente calități”, scris pe pagina sa de Facebook jurnalista Valetina Ursu.

Gămurari, născut la 15 august 1950 la Chişinău, a participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne ale Moldovei independente, începând de la prima companie creată în cadrul Batalionului de patrulă şi santinelă, apoi – a fostului OMON.

El a făcut Şcoala militară superioară din Leningrad (1977-1981). Pe 5 decembrie 1991, printr-o hotărâre de guvern, a fost formată Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”, pe care Anton Gămurari a condus-o până în 1997.

Gămurari s-a numărat printre liderii protestelor organizate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr în anii 2015-2016, iar în 2019 a candidat fără succes la fotoliul de deputat în circumscripția Căușeni, reprezentând blocul ACUM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.