Acasă Istorii din spatele culisei BREAKING NEWS // DOC // Șeful interimar al PA și adjuncții săi...

BREAKING NEWS // DOC // Șeful interimar al PA și adjuncții săi – PLEACĂ de la conducerea instituției. Ordinul semnat de Robu

0

Mai mulți procurori, printre care procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Bordian împreună cu adjuncții săi și-au încetat astăzi interimatul. Decizia a fost luată printr-un ordin semnat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Mai mult decât atât, Robu a dispus și încetarea ordinului prin care a fost numit șeful-adjunct al PCCOCS, Aurel Ciocan. Informația a fost confirmată pentru SafeNews.md de către surse din interiorul Procuraturii Generale.

Portalul de știri SafeNews.md a intrat în posesia ordinului dispus de Robu în privința sistării ordinului din 21 iunie 2021, cu privire la delegarea și dispunerea exercitării interimatului funcției de procuror-șef al PA, dl Adrian Bordianu. Ordinul intră în vigoare începând cu ziua de mâine, 8 octombrie 2021.

Precizăm că procurorul de caz al lui Alexandr Stoianoglo, Victor Furtună a depus o sesizare prin care a raportat faptul că şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Adrian Bordianu ar fi exercitat presiuni asupra lui.

Ulterior, în presă au apărut și înregistrări audio ce confirmă discuția aprinsă dintre cei doi.

Potrivit surselor SafeNews.md, procurorul general interimar, Dumitru Robu a dispus și încetarea delegării adjuncților de la Procuratura Anticorupție. Este vorba despre Lilia Pacișina, Vasile Levițchi, Vitalie Rusu.

Potrivit surselor SafeNews.md, schimbări au fost efectuate și la PCCOCS. Mai exact a fost sistată delegare și a fost încetat interimatul șefilor adjuncți ai instituției, Aurel Ciocan și Roman Dorogan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.