Boeing anunţă că va începe să livreze avioane comerciale capabile să zboare cu 100% biocombustibil până la sfârșitul deceniului, transmite The Guardian. Compania a desfăşurat primul zbor comercial din lume folosind biocombustibil în 2018, transmite SafeNews.md cu referire la Libertatea.ro.
Compania consideră că reducerea efectelor asupra mediului cauzate de combustibilii fosili este „provocarea vieții noastre”.
„Este o provocare extraordinară, este provocarea vieții noastre”, a declarat pentru Reuters directorul Boeing pentru strategia de sustenabilitate, Sean Newsum.
„Aviația se angajează să-și atingă ţintele pentru a reduce amprenta de carbon”.
Obiectivul Boeing, care necesită certificarea siguranței de către autoritățile de reglementare globale, este esențial pentru a atinge ținta industriei de a reduce emisiile de carbon la jumătate până în 2050.
În prezent, zborul comercial reprezintă aproximativ 2% din emisiile globale de carbon și aproximativ 12% din emisiile de transport, potrivit datelor citate de Grupul de acțiune pentru transportul aerian. Boeing are doar un deceniu pentru a-și atinge obiectivul, deoarece avioanele care intră în serviciu în 2030 vor rămâne în serviciu până în 2050.
Totuşi, compania nu începe de la zero. În 2018, a organizat primul zbor comercial din lume folosind 100% biocombustibil pe un transportator FedEx Corp 777.
În prezent, biocombustibilii sunt amestecați direct cu combustibilul convențional pentru avioane până la un amestec de 50/50, care este maximumul permis, precizează Boeing.
Compania trebuie mai întâi să stabilească ce modificări să facă pentru a permite zborul în siguranță cu combustibilii alternativi derivați din ulei vegetal uzat, grăsimi animale, trestie de zahăr, deșeuri și alte surse. Boeing va trebui să convingă autoritățile de reglementare a aviației să certifice avioanele ca fiind sigure.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.