Acasă Social Avionul cu delegaţia Guvernului României, care a însoţit convoiul umanitar, a fost...

Avionul cu delegaţia Guvernului României, care a însoţit convoiul umanitar, a fost reţinut fătă motiv pe aeroportul din Chişinău

0

Guvernarea de la Chişinău a politizat la maxim cel mai important eveniment ce a avut loc astăzi, despre care unii politicieni au susţinut că este evenimentul anului. E vorba de felul cum a fost transmis de către Guvernul României autorităţilor de la Chişinău  convoiul cu ajutor umanitar.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Chişinău a fost o umilinţă pentru românii de pretutindeni, a declarat Ana Guţu, secretar de Stat al Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova la Guvernul României, în cadrul emisiunii Forum de la Vocea Basarabiei. Cea mai mare revoltă a trezit faptul că a fost ignorată propunerea Guvernului României ca acest eveniment să aibă loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

” Acest eveniment de pomină va rămâne ca unul frăţesc, dar şi ca un eveniment de mare ruşine pentru cei din Republica Moldova care nu au ştiut să-şi întâmpine fraţii”, a menţionat Ana Guţu.

Până în ultima clipă actuala guvernare aşa şi nu şi-a schimbat atitudinea faţă de acest eveniment.

„Culmea la toate a fost reţinerea la sol, timp de 15 minute, a avionului cu delegaţia oficială a României pentru că nu ar fi fost achitate anumite taxe aeroportuale. A fost necesară intervenţia ambasadorului României la Chişinău pentru ca această problemă să fie soluţionată”, a povestit Ana Guţu.

Secretar de Stat a rămas nedumerită de acest fapt care nu se încadrează în limitele protocolare ale oricărei vizite oficiale.

„Este un sentiment de jenă. Nici în relaţii cu state completamente diferite la nivel oficial nu se întâmplă aşa ceva”, a conchis Guțu.

vocea basarabie.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.