Acasă Extern Avertizarea unui general german: Putin ar putea ataca NATO în 5-8 ani

Avertizarea unui general german: Putin ar putea ataca NATO în 5-8 ani

0

Inspectorul general al forțelor armate germane, generalul-locotenent Carsten Breuer, vede un pericol tot mai mare în creșterea puterii militare a Rusiei.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat Sächsische Zeitung, scrie presa ucraineană, scrie realitatea.md

Potrivit acestuia, acum este evident că „armata rusă este orientată spre Occident”.

„În cinci până la opt ani, forțele armate ale Moscovei vor fi dotate cu baza materială și personalul necesar pentru a efectua un atac pe teritoriul NATO”, a declarat Breuer.

El a adăugat că această evaluare se bazează pe propriile sale analize, pe informațiile furnizate de agențiile de informații și de armatele aliate, precum și pe declarațiile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

„Armata rusă produce între 1.000 și 1.500 de tancuri suplimentare în fiecare an. Cele mai mari cinci state europene membre NATO au doar jumătate din acest număr în arsenalul lor”, a precizat Breuer.

O serie de țări europene membre NATO au avertizat anterior cu privire la riscul unei agresiuni rusești în viitorul apropiat, potrivit sursei citate.

În special, șeful forțelor armate norvegiene, generalul Eirik Kristoffersen, și-a exprimat convingerea că „fereastra de oportunitate” a Alianței Nord-Atlantice de a se pregăti pentru o posibilă confruntare cu Rusia s-a redus la doi sau trei ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.