Acasă Extern Avertismentul Ucrainei: Rusia ar putea transfera arme nucleare în Crimeea

Avertismentul Ucrainei: Rusia ar putea transfera arme nucleare în Crimeea

67
0
ads

Ucraina a avertizat miercuri că Rusia intenţionează să depoziteze arme nucleare în regiunea Crimeea, anunță Reuters și US News. „Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale”, a avertizat miercuri Andrii Taran, ministrul ucrainean al apărării, fără prezenta însă dovezi în acest sens, transmite SafeNews.md cu referire la newsweek.ro.

Arme nucleare în Crimeea

„Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale în 2014”, a declarat Andrii Taran în cursul unei întâlniri cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei. Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Avertismentul Kievului vine în contextul escaladării tensiunilor dintre acesta și Moscova, pe de-o parte, precum și dintre Moscova și Washington, după ce Rusia a început să maseze noi forțe militare la granița cu Ucraina în ultimele săptămâni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here