Acasă Politic Avelin Tabarcea denunță refuzul CEC de a-i accepta candidatura la funcția de...

Avelin Tabarcea denunță refuzul CEC de a-i accepta candidatura la funcția de președinte

0

Avelin Tabarcea, împreună cu avocatul său, Nadejda Luchianciuc, au susținut marți o conferință de presă cu privire la refuzul ilegal al CEC de a-i înregistra candidatura la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea de semnături în sprijinul său au fost depuse de Tabarcea pe 31 august.

„Mi s-a comunicat că toate documentele sunt în regulă. Cu toate acestea, ieri, în cadrul ședinței CEC, am aflat că din dorința a șase membri ai comisiei nu am fost înregistrat, invocându-se așa-zisa afiliere politică. Nu sunt membru al niciunui partid! Oamenii care se numesc pro-europeni și democrați nu îmi permit să îmi exercit dreptul cetățenesc — de a fi ales! Dar ne vom apăra drepturile!”, a subliniat Tabarcea.

Tabarcea a adăugat, de asemenea, că președinta CEC, Angelica Caraman, l-a acuzat că nu este un candidat independent, deoarece cu un an în urmă a candidat din partea partidului „Șansă”.

„Vreau să îi reamintesc doamnei Caraman că ea însăși a candidat din partea PAS și a platformei „DA” la alegerile locale. Conform acestei logici, ea nu ar trebui să ocupe această funcție, dar totuși o ocupă! Deci, ea însăși este dependentă, iar astfel de decizii demonstrează afilierea lor completă și disponibilitatea de a executa indicațiile politice”, a spus el.

Avocata lui Avelin Tabarcea, Nadejda Luchianciuc, a calificat ceea ce se întâmplă la CEC nu doar ca un abuz de putere din partea CEC, ci și ca un atac asupra tuturor cetățenilor și asupra întregii societăți a Republicii Moldova.

„Despre ce democrație se poate vorbi dacă cetățenii sunt lipsiți de dreptul de a alege un candidat, iar candidatului nu i se permite nici măcar să înceapă colectarea semnăturilor? Acestea sunt principiile „democratice” promovate de CEC? Un membru CEC care a pregătit proiectul a propus înregistrarea.
În cele din urmă, trei reprezentanți ai CEC au dat un aviz pozitiv proiectului de înregistrare a grupului de inițiativă, dar șase membri ai comisiei, numiți de PAS, au votat în unanimitate împotrivă”, a declarat ea.

Avocata a mai menționat că nu s-au auzit argumente solide pentru motivul refuzului din partea CEC.

„Toate documentele depuse de domnul Tabarcea respectau reglementările și legea. Legea nu prevede refuzul pe motiv că persoana a fost anterior candidat. Această decizie ilegală a CEC va fi contestată și vom căuta dreptatea în toate instanțele naționale și internaționale!”, a spus ea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.