Acasă Justiţie AUDIO // CNA publică interceptări în contextul perchezițiilor de la Bălți

AUDIO // CNA publică interceptări în contextul perchezițiilor de la Bălți

0

Centrul Național Anticorupție a publicat fragmente audio din dosarul de corupție electorală și finanțare ilegală a partidelor politice, după perchezițiile efectuate astăzi la Bălți. Într-un dialog, mai multe persoane discută despre sume de bani, dar și despre candidatul lui Șor pentru care ar urma să voteze.

În dialogul interceptat de către oamenii legii, o persoană îi explică alteia despre necesitatea de a se deplasa „la oficiu” cu un act de identitate. Datele cu caracter personal sunt adunate pentru a întocmi liste în baza cărora se vor plăti câte două mii de lei fiecărei persoane. De asemenea, în discuții se menționează că banii sunt în Rusia și că e complicat să fie transferați în Republica Moldova.

O interlocutoare se interesează cu cine să voteze, dacă Ilan Șor nu este în cursă. Cealaltă persoană îi răspunde că indicațiile vor fi date pe ultima sută te metri.

Oamenii legii au descins marți cu percheziții în nordul țării. Acțiunile au vizat oficiul din municipiul Bălți al unui partid politic, precum și domiciliile unor persoane fizice afiliate formațiunii respective. Potrivit CNA, persoanele vizate au fost documentate în procesul de corupere a alegătorilor pentru referendumul și alegerile care urmează să aibă loc pe 20 octombrie. Datele personale ale alegătorilor au fost trimise unor persoane terțe și instituții financiare din afara Republicii Moldova pentru ca să obțină remunerații ilicite pentru exercitarea dreptului de vot.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.