Acasă Extern Atacul armat din Ucraina: Zelenski și-a dublat mașinile de securitate

Atacul armat din Ucraina: Zelenski și-a dublat mașinile de securitate

0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, și-a întărit paza de securitate, după tentativa de asasinat asupra primului său asistent, Serghei Șefir. O coloana de mașini cu mult mai mare decât până acum a fost surprinsă, în timp ce se deplasa pe traseul Obuhovski, în direcția vilelor de stat, transmite SafeNews.md cu referire la realitatea.md.

Presa locală scrie că președintele ucrainean și-a întărit securitatea, mărind numărul de mașini din coloana prezidențială care-l însoțește prin țară, dar și în vizite oficiale. 

Totul este legat de recenta tentativă de asasinat asupra ajutorului său, dar și prietenului, după cum însuși Zelenski i-a spus, asistentul Serghei Șefir.

Un martor a reușit să filmeze cu o cameră de bord coloana prezidențială care s-a mărit cu ochiul liber și a transmis secvența video către jurnaliști. 

Filmarea ar fi fost făcută pe traseul Obuhovski din Ucraina și președintele ucrainean s-ar fi îndreptat pe la ora 21:00 către vilele de stat.

Mai mult decât atât, acum Vladimir Zelenski are pornite sirene și girofaruri. Mașinile s-ar fi deplasat cu viteză excesivă.

Totodată, presa locală mai scrie că a fost emis un decret semnat de șeful Poliției Naționale din Ucraine, Igor Klimenko, potrivit căruia între 25 septembrie și 8 octombrie, personalul poliției criminale și al inspectoratelor de investigații trece la un regim sporit de muncă. Conducerea și-a motivat decizia prin faptul că s-a înrăutățit situația de securitate în țară.

Astfel, polițiștii ucraineni vor munci suplimentar, însă nu mai mult de 12 ore pe zi și șase zile în săptămână.

Amintim că, în dimineața de 22 septembrie, în regiunea Kievului, persoane necunoscute au deschis focuri de armă asupra mașinii în care se afla primul asistent al lui Vladimir Zelenski, Serghei Șefir, împreună cu soția. 

În rezultat, șoferul mașinii a avut de suferit. A fost rănit în picior. Însăși Șefir a scăpat teafăr.

S-a stabilit că au fost efectuate 18 împușcături. A fost deschis un proces penal în cadrul căruia se încearcă identificarea autorilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.