Acasă Extern Atacatorul de la universitatea din Rusia: Voi face totul pentru a ucide...

Atacatorul de la universitatea din Rusia: Voi face totul pentru a ucide cât mai mulți

0

Au apărut noi imagini cutremurătoare cu atacul armat de la Universitatea din Perm soldat cu 8 morți și cel puțin 19 răniți. De asemenea, autoritățile au revenit asupra informației potrivit căreia atacatorul a fost ucis, spunând că acesta este rănit, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Mass-media locală l-a identificat pe agresor ca fiind Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. Într-o postare pe rețelele sociale, scrisă cu puțin timp înainte de atac, el a explicat procesul de obținere a permisului port-armă, cum se poate trece cu succes testul psihologic și a spus că a ales universitatea pentru că „a comis o greșeală gravă” în trecut.

Textul pare scris de un tânăr foarte tulburat.

„M-am gândit întotdeauna la moarte”, a scris el. „Nu știu câți pot ucide, dar voi face totul pentru a lua cât de mulți cu mine.”

Un purtător de cuvânt al gărzii naționale ruse a confirmat că tânărul deținea legal arma de vânătoare.PUBLICITATE

Vladimir Putin: „E o mare nenorocire”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că atacul armat din campusul universitar din Perm este „o mare nenorocire” pentru Rusia, o dramă soldată cu 8 morţi şi 28 de răniţi, relatează AFP.

„Este o mare nenorocire nu numai pentru familiile care au pierdut un copil, ci pentru întreaga ţară”, a spus el în direct la televiziune, făcând apel la forţele de ordine să elucideze motivaţiile atacatorului.

„Niciun cuvânt nu poate atenua durerea doliului, a acestor pierderi, în special pentru că este vorba despre tineri care abia îşi începeau viaţa”, a spus el.

Bilanţul atacului armat comis luni dimineaţă de către un student la Universitatea Naţională de Cercetare din Perm, oraş din Ural, în estul Rusiei, a crescut la 8 morţi şi cel puţin 19 răniţi, iar atacatorul a fost rănit, înainte să fie arestat, a anunţat Comitetul de anchetă rus, în timp ce mai multe media ruse transmiseseră că acesta a decedat în urma rănilor.

„La 20 septembrie, un student, aflându-se într-una din clădirile universităţii, a deschis focul asupra persoanelor din jur. În consecinţă, 8 persoane au decedat, iar mai multe altele au fost rănite”, a indicat într-un comunicat Comitetul de anchetă însărcinat cu investigaţiile cele mai importante în Rusia.

Bilanţul nu este definitiv, indică acelaşi comitet, lăsând să se înţeleagă că bilanţul victimelor ar putea să crească în următoare ore.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.