Acasă Extern Atac cibernetic fără precedent asupra presei de stat a lui Putin

Atac cibernetic fără precedent asupra presei de stat a lui Putin

0

Radiodifuzorul de stat al Rusiei, VGTRK, a fost, luni, ținta unui atac cibernetic „fără precedent”, care a afectat serviciile de difuzare online și serverele interne ale companiei. Au fost afectate și serviciile de streaming ale unor canale TV, precum Rusia-1 și Rusia-24. Informațiile despre atacul cibernetic au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, transmite SafeNews.md cu referire la hotnews.ro.

El a declarat că sprijină radiodifuzorii care au fost afectați, iar specialiștii lucrează pentru a afla cine este responsabil de atacul cibernetic. 

Presa de stat a recunoscut că a fost victima unui atac informatic, însă a susținut că „nu s-au produs daune semnificative asupra activităților media”, iar specialiștii lucrează „pentru a elimina consecințele acestei interferențe rău intenționate”.

„Totul funcționează normal”, au adăugat aceștia. 

Publicația de stat Gazeta.ru a relatat că grupul de hackeri „sudo rm -RF”, legat de Ucraina, se află în spatele atacului.

O sursă guvernamentală de la Kiev a declarat că hackeri ucraineni sunt responsabili pentru atacul cibernetic la scară largă împotriva companiei de stat VGTRK de luni, care coincide cu ziua de naștere a lui Vladimir Putin, potrivit Reuters. Liderul de la Kremlin împlinește 72 de ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.