Acasă Social ANSA: Un caz de rabie și unul de pestă porcină, depistate în...

ANSA: Un caz de rabie și unul de pestă porcină, depistate în Moldova

0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează că, în perioada 20.06.2024 – 26.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un caz de rabie la vulpe în raionul Anenii Noi și un caz de pestă porcină africană la porci domestici în raionul Sângerei.

Potrivit ANSA, în focarul cu pestă porcină africană au fost introduse măsuri de carantină și totodată au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere.

În acest context se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, controlul mișcării animalelor în interiorul țării și screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă și în continuare deținătorii de animale să aplice măsuri de precauție mai riguroase.

Pentru mai multe detalii accesați aici.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.