Acasă Social ANRE simplifică autorizarea electricienilor și emite noi avize la tarifele pentru serviciile...

ANRE simplifică autorizarea electricienilor și emite noi avize la tarifele pentru serviciile publice de apă

0

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat modificarea Regulamentului cu privire la autorizația de electrician autorizat. Modificările au fost apobate în cadrul unei ședinței publice care a avut loc, astăzi, 1 octombrie și vizează procedura de autorizare a persoanelor fizice – cetățeni străini, prin clarificarea cerințelor privind dreptul acestora de a presta muncă pe teritoriul R. Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de ANRE.

De asemenea, Regulamentul a fost completat cu drepturi suplimentare pentru electricienii autorizați, în conformitate cu prevederile actelor normative care reglementează procesul de autorizare, facilitând astfel activitatea acestora.

În cadrul aceleiași ședințe, ANRE a emis Avizul privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către „Apă–Canal” Edineț, stabilind următoarele tarife:

  • alimentare cu apă potabilă – 34,29 lei/m3;
  • canalizare și epurare a apelor uzate – 18,66 lei/m3.

Totodată, au fost avizate tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către Î.M. „Apă-Canal din Drochia”, Î.M. Direcția de Producție „Apă-Canal” Sîngerei și Î.M. „Apă-Canal Măgdăcești”.

În cadrul ședinței ordinare, ANRE a adoptat hotărâri privind retragerea autorizațiilor de electrician autorizat, retragerea licențelor pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat la stațiile de alimentare, precum și reperfectarea licențelor pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.