Acasă Politic Andrei Năstase cere alocarea a 500 milioane lei pentru ajutorarea fermierilor, pe...

Andrei Năstase cere alocarea a 500 milioane lei pentru ajutorarea fermierilor, pe categoria primei grupe de culturi agricole

0

Președintele Platformei DA solicită Guvernului mjorarea sumei alocate pentru ajutorarea fermierilor, pe categoria primei grupe de culturi agricole, până la cel puțin 500 de milioane de lei, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, Andrei Năstase consideră oportună restructurarea, pe perioada de cel puțin un an, a tuturor datoriilor fermierilor afectați; dispunerea achitării reeșalonate de către agricultorii afectați de calamitate, timp de un an, a impozitelor și contribuțiilor aferente salariilor din contul TVA, acumulată în cont.

„În condițiile în care demisia ministrului agriculturii încă nu s-a produs, fiind una absolut necesară și justificată, Platforma DA cere demiterea imediată a acestuia și desemnarea unui profesionist, capabil să livreze rezultatele așteptate de agricultorii din întreaga țară”, a declarat Năstase.

Agricultorii din țară, în special din centrul și sudul țării, protestează de câteva zile, solicitând sprijinul Guvernului, ca urmare a pierderilor enorme suferite în urma calamităților naturale din acest an, inundații și secetă.

Executivul a alocat, până acum, 200 milioane lei pentru compensarea pierderilor fermierilor și a cerut un credit de urgență extern pentru majorarea sumei alocate în acest sens.

Între timp, deputații au creat un grup de lucru pentru identificarea de soluții pentru remedierea situației din sectorul agrar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.