Acasă Extern Amnesty International i-a atribuit din nou lui Alexei Navalny statutul de „prizonier...

Amnesty International i-a atribuit din nou lui Alexei Navalny statutul de „prizonier de conștiință”

115
0
ads

Organizația internațională pentru drepturile omului Amnesty International i-a atribuit din nou opozantului rus Alexei Navalny statutul de „prizonier de conștiință”, scrie Novaya Gazeta.

„În timp ce reafirmăm statutul lui Navalny de prizonier de conștiință, nu susținem agenda sa politică, dar subliniem nevoia urgentă ca drepturile sale, inclusiv accesul la îngrijiri medicale independente, să fie recunoscute și acceptate de autoritățile ruse”, susțin reprezentanții organizației.

Potrivit sursei citate, activiștii pentru drepturile omului notează că „unele dintre declarațiile anterioare ale lui Navalny sunt condamnabile”. Cu toate acestea, conform Amnesty International, opozantul rus „nu a fost închis pentru nicio infracțiune cunoscută”, ci pentru activitățile sale politice și lupta împotriva corupției. „Acestea sunt acte de conștiință și ar trebui recunoscute ca atare”, se spune în declarația organizației.

Pe 17 ianuarie, Amnesty International l-a recunoscut pe opozantul rus drept „prizonier de conștiință” după ce a fost reținut la întoarcerea în Rusia, dar organizația a anulat decizia în februarie, deoarece Navalny „a alertat instituțiile despre cruzimea și discriminarea la care este supus”.

Apelul lui Amnesty International pentru eliberarea imediată a lui Navalny, așa cum menționează membrii organizației, a rămas în vigoare, deoarece „opozantul rus este persecutat din motive pur politice”. Anterior, asociații lui Navalny, în special Leonid Volkov și Alexander Golovach, au renunțat ei înșiși la statutul de „prizonier de conștiință”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here