Acasă Extern Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

0

Americanii anunţă o acțiune coordonată a guvernului SUA şi Microsoft pentru destructurarea unei rețele de spear-phishing desfășurată de serviciile de informații ale Rusiei, relatează France24.

Statele Unite au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet care ar fi fost folosite de agenți de informații ruși pentru a încerca să obțină acces la computerele și conturile de e-mail ale Pentagonului, Departamentului de Stat și ale altor angajați ai Guvernului american, scrie Digi24.ro.

Peste o sută de domenii web, folosite de hackeri ruși pentru a ataca agenții guvernamentale, inclusiv Pentagonul și Departamentul de Stat, au fost închise.

„Guvernul rus a desfășurat această schemă pentru a fura informații sensibile ale americanilor, folosind conturi de e-mail aparent legitime, pentru a păcăli victimele să-şi dezvăluie datele”, a declarat procurorul general adjunct Lisa Monaco, într-un comunicat.

Potrivit Departamentului de Justiție, domeniile au fost utilizate ca parte a unei „campanii de spear-phishing continuă și sofisticată” de așa-numitul „Grup Callisto”, o unitate operațională din Centrul 18 al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.