Acasă Politic Ambasador: E foarte important pentru Moldova să respecte statul de drept

Ambasador: E foarte important pentru Moldova să respecte statul de drept

0

E foarte important ca Moldova să respecte statul de drept şi să protejeze interesele legitime ale investitorilor străini din ţară, întrucât altfel, investiţiile atât de necesare şi posibilitatea de a asigura creşterea economică pot fi ratate. Despre aceasta a vorbit Roelof van Ees, ambasadorul Țărilor de Jos din România şi Moldova.

După cum a fost informat Infotag de serviciul de presă al „Danube Logistics Holding BV”, care este operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, el a spus acest lucru în cadrul unei întâlniri cu Mathias von Tucher, directorul general al companiei, în timpul vizitei sale în port.

Au fost discutate proiectele operaţionale şi construcţiile din port, precum şi despre actuala tentativă de expropriere a intereselor economice deţinute de Danube Logistics Holding BV şi BERD, prin intermediul sistemului judiciar moldovenesc.

Matthias von Tucher a comunicat oaspetelui că portul continuă să sprijine comerţul internaţional al Moldovei, în ciuda dificultăţilor cauzate de pandemie şi, în special, a reducerii cu 50% a exporturilor de cereale (cu 250 mii de tone mai puţin faţă de 2019) din cauza recoltei slabe.

„Cu toate acestea, în 2020, volumul de mărfuri transbordate a atins cifra de 934 mii de tone, ceea ce dovedeşte importanţa transportului liber pe nave maritime şi fluviale pentru importatorii şi exportatorii moldoveni”, a spus el.

Potrivit directorului general, portul se dezvoltă intens: au fost finalizate lucrările la construcţia depozitelor pentru etanol şi vin, a noii fabrici de producere a uleiului vegetal. Totodată, încă două companii, rezidenţi ai portului, intenţionează să înceapă construcţia instalaţiilor de depozitare a cerealelor.

Diplomatul olandez şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la litigiile şi la recentele decizii judecătoreşti împotriva Danube Logistics.

După cum a raportat anterior Infotag, operatorul şi investitorul general de al Giurgiuleşti este o filială deţinută în totalitate de compania olandeză Danube Logistics Holding B.V. În conformitate cu acordul de participare, BERD are dreptul la 65% din dividende şi din cota de venituri din vânzări asociate cu participarea la Danube Logistics Holding B.V. la Danube Logistics SRL.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.