Acasă Extern Amazon e în centrul scandalului: Milioane de articole noi sunt distruse

Amazon e în centrul scandalului: Milioane de articole noi sunt distruse

135
0
ads

Platforma de vânzări Amazon e în centrul unui scandal de proporții. O anchetă realizată de postul ITV a scos la iveală că la sediile Amazon din Scoția se distrug săptămânal televizoare, telefoane mobile, cărți, laptopuri care au rămas nevândute ori au fost returnate de cumpărători și sunt aproape noi.

Mulți se întreabă de ce Amazon preferă să distrugă aceste articole, în loc să le doneze, transmite SafeNews.md cu referire la tvr.ro.

Imaginile filmate cu camera ascunsă arată mormane de dispozitive electronice, cărți, televizoare, măști medicale în ambalaj, uscătoare de păr și multe alte obiecte noi, pe care depozitele Amazon le distrug. E vorba despre milioane de articole pe an.

”Foarte multe lucruri, de la aparate iPhone, noi-nouţe, la staţii de jocuri. Şi cărţi noi se aruncă, ce se publică şi nu se vând. Îţi vine să le spui: toate astea ar trebui să ajungă la oamenii care au nevoie de ele, nu la groapa de gunoi”, mărturisește un fost angajat al depozitului.

Angajații – actuali sau foști – au povestit că distrugerea obiectelor rămase nevândute e o practică la absolut toate depozitele.

Dezvăluirile au scandalizat o lume întreagă. Sunt lucruri care ar fi fost de mare folos multor oameni care au probleme cu banii.

Total dezgustător. În perioada carantinei, s-a făcut şcoală de acasă, iar Amazon a aruncat atâtea aparate electronice, care puteau fi donate unor familii, unor centre sociale. Ar fi fost un mare ajutor.

Amazon nu comite nicio ilegalitate prin distrugerea mărfurilor, însă, din punct de vedere etic, gestul e șocant, afirmă parlamentarii britanici, care cer începerea unei anchete și schimbarea legislației.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here